Nyheter Hästar Tjänster

Hästar på landet
En häst i en sund, naturlig miljö är en frisk och glad häst

 

 

Start Nyheter Hästar Tjänster

Gästbok

Ändringar på webbplatsen

2011

bullet22-8

Årets registrering, och fölvisning är över, med gott resultat. Se här

bullet23/6

Rumicella är dräktig m Qaterback på 30 dagar, Fazette xx med Corlensky G på 16 dagar, Songnette xx är betäckt med  Corlensky, ZsaZsa och Minnie ska betäckas med Ashton Hills (Armitage), Margherita är betäckt med Vanishing Point och Globrina får en date med honom på 30-dagarsbrunsten.

bullet29/5

Sza-Sza nedkom med ett flickebarn efter Starkko. Förolyckad

bullet13/5
Fotograf på Närestad..

Unghingstarna väntar på att få komma ut

En hund blir betittad

Full fart efter borstar och grimmor....

 

Vi duger väl som vi är?

bullet29/4
Vi har fått 2 föl, först ut var Fazette XX som fick ett stort, välväxt hingstföl efter Diamond Hill. Sedan kom, något oväntat, Minnie the Moose, som fick ett litet välskapt stoföl efter Stylist. Nu väntar vi på Sza-Sza som är dräktig med Starkko.
 
bulletBetäckningssäsongen har börjat. Quaterback och Rumicella får en liten gångartstalang i mars nästa år om allt går som det ska.
 
bulletVi presenterar stolt vår nya avelshingst Vanishing Point. Läs mer på hans egen sida!

5/3
Hengststation Schmidt har haft sin årliga hingstvisning, och inte mindre än 1 000 personer slöt upp för att se hingstarna. Stylist som vi använt, imponerade stort, en ädel hingst med en framtid i de allra högsta klasserna.

Einer der ganz großen Hoffnungsträger ist der jetzt vierjährige Stalypso-Sohn STYLIST. Foto: Wego

 

 

 

 

 

27/2 Två nya avelsston har flyttat in på gården: 
Fazettes syster Sognette xx e Songline, superelegant och med ett mkt vackert huvud. Skall bli spännande att se om hon förvärvar sig lika bra som vårt säkra kort Fazette. Och så välstammade och mkt välgående Rumicella e Rubin Royal - Weltmeyer som vi har fått låna av Anne Karin Klinge i Tungelsta. Tack för förtroendet, Anne Karin, hennes trav har fått alla att tappa andan så här långt..

  

Rumicella, foto Henrik Nyman        Sognette, bild från Stall Mexx
 
4-6/2 Roligaste helgen på länge! Dags för årets resa till tyska hingstvisningar, mycket inspirerande och lärorik. Störst intryck gjorde Holsteinerförbundets visning. Vilken gång och vilken typ dom har fått på sina hästar! Att dom hoppar fantastiskt var inte lika stor överraskning..

   

Conzil v. Cristo – Coriano                               Larcon v. Larimar – Contender  Crunch v. Clarimo – Canturo

Gestüt Sprehe, såg vi mycket fint. Chico´s Boy-sonen Cevin Costner, Quatergold e Quaterback, Jazz-sonen Jazzmate, och prisvärda Fürst Wilhelm (Fürst Heinrich-Sandro Hit). En sån där häst man skulle vilja ha att rida själv, glad och okomplicerad, snygg som bara den och mycket rörlig. Stalypso blev man ju inte hellre besviken på, precis lika fin i verkligheten som på bild/video.

   Jazzmate

Ovan Cevin Costner, Quatergold, Jazzmate. Nedan Fürst Wilhelm och Stalypso

 

1/1 Stylist imponerade stort på sitt 30-dagarsprov, där han fick inte mindre än 9,5 för sin hoppförmåga och var därmed näst bästa hingst i hoppningen. 

2010

26/12 Vårt lånesto Audrey Hepburn flyttar och kvar är hennes fina hingstunge e Rathenow. Föddes sist men är klart störst av årets föl. Feiner Sekt's mammaledighet är slut, nu väntar en karriär som hopphäst.

20/12 Wondergirl är såld till gulliga Pulina Lato i Uddevalla. Ni kommer ha mycket roligt tillsammans!

29/11 Vårt vackra stoföl Fizz Ball har fått en ny ägare. Lycka till Elisabeth Gunnebo, hon kommer att få alla möjligheter och massa kärlek hos dig.

26/7 Nu är stona konstaterat dräktiga och om allt går som det ska får vi 3 välstammade föl nästa år.

bulletDiamond Hill-Talinum XX-Modern Pleasure XX
bulletStylist-Lancado-Sandhurst Prince XX
bulletStarkko-Robin Z-Unikum

20/7 Årets fölvisning är avklarad. Fizz Ball fick 9 - 8 - 8, Roof Garden 9 - 7,5 - 8,5. ZsaZsa hade blivit svullen i sina framben så hon poängbedömdes inte.

19/7 Nu behandlar vi även med BioLight, behandling med elektromagnetisk strålning. Ett fantastiskt hjälpmedel vid bl.a sårskador, problem med ligament/senor och inflammatoriska tillstånd. Mer info hittar du här

Läs mer på www.biolight-horses.se

15/7 Alla fölen är nu födda, sist ut var Audrey Hepburn som fick en fin son med Rathenow, Roof Garden.
Wondergirl blev trött och hängig och fick komma hem för lite välförtjänt vila. Hon har nu också placering i LB dressyr. Superduck tar hennes plats hos Andreas Brandt.
Nu är alla stona betäckta. SzaSza börjar bli till åren så en resa till Tyskland kändes inte rätt. Hon fick åka till Minigården i Hedekas i stället. Det har fungerat jättebra! Trevlig och mycket erfaren personal, stor valfrihet för hästägaren att välja hur just min häst skall ha det under vistelsen där. Och vad var det i lådan? En Starkko! Den bakbenstekniken vill vi också ha!! Läs mer om 2010-års hingstval här

6/6 Sza Sza fick en dotter med Rathenow, hon är döpt till Zsa Zsa.

29/5 Årets första egna föl är fött. Ett stoföl, som döpts till Fizz Ball e Cellestial-Lancado-Talinum XX

17/5 Audrey Hepburns äldste, Clark Kent e Carland, belönades med hoppdiplom och en delad förstaplats på treåestestet i helgen. Poängraden blev 888899=50 poäng. 

6/5 Salusidan uppdaterad. Wondergirl har gjort sin första start med en femteplacering som resultat.

20/4 Gamla Famous fick gå vidare till ett liv utan trötta ömma ben 
 
Vår uppfödning Larsen e Le Maserati u Fazette har varit på inridning i Tyskland och har nu flyttat hem till sin norska ägare Heidi Weronika Nilsen Skalle. De ser ut att trivas ihop! 


 
Minnie och Fazette har åkt till hingst. Vi passar i år på att använda Diamond Hill till förärvningssäkra Fazette XX. Vi blev störtförälskade i denna kompletta hingst när vi såg honom på premieringen i Redefin i höstas.Till Minnie blir det Stylist, som imponerade med sin hoppförmåga och stam (Stalypso-Acorado). Läs mer under hingstval
 

Wondergirl är anmäld till fälttävlanschampionatet. Hon har stått i träning hos landslagsryttaren Andreas Brandt i Neuendorf nära Wismar och är nu tävlingsklar. Så spännande!

 
7/1 Salusidan uppdaterad. Sidan Tjänster, Hingstval uppdaterad

2009
 
20/12 Fazette blev inte dräktig i år, så hon får några välförtjänade månader av vila fram till betäckning. Audrey och ZsaZsa är dräktiga m Rathenow

15/12 Poängen på fölen är nu inlagda, de är ju visade och registrerade i Mecklenburgerförbundet.

8/12 Ahornella åker hem till familjen Gillberg i Grytgöl efter 4 år hos oss. Vi saknar henne så klart, men har kvar hennes dotter Adorable e Incolor. Hon får ta över sin mammas jobb på stuteriet. Hon har en fantastisk utstrålning och en hoppstam som heter duga! Tack Yvonne och Maritza Gillberg för tiden m erat mysiga sto!

6/12 Jag är klar med min utbildning till diplomerad hästmassör. Läs mer här.. 

11/10 Rathenow drabbas av plötslig sjukdom och måste avlivas. Vi sörjer den klokaste, snällaste häst vi haft på gården. Han lämnar ett stort tomrum.

1/10 Ally McBeal, årets stoföl e Lezard och Audrey Hepburn är såld. Vår policy är ju att spara stofölen, men vi fick ett bud vi inte kunde motstå och vi är glada att hon kommer till en seriös och kunnig uppfödare som kan matcha henne på bästa sätt.

10/9 Feiner Sekt tävlar mot Mecklenburgs allra bästa 3-åsston och går till final. Hon får sin väl förtjänta elitpremie. Nu väntar bete och mammaledigt.

30/7 Feiner Sekt är nu konstaterat dräktig med Cellestial. Nytt material på salusidorna

2/7 Audrey Hepburn får ett stoföl med Lezard. Minnie the Moose får ett välskapt hingstföl

               

23/6 Feiner Sekt gör sitt stoprov så bra att hon numera har titeln Statspremieanwärtin. 


 

 6/6 Sza Sza fick ett välskapt gossebarn, döpt till Liberace. Fazette fick också en hingstunge, döpt till Laphroaig. Se dem här.

25/5 Feiner Sekt vinner stopremieringen i Parkentin, Tyskland! Totalpoäng 7,92, med bla 9 för galopp och typ.

Iliada kastar tvillingar e Lezard

24/5 Årets andra föl är "Adorable". Långbent, gracil,  man kan inte se sig mätt på denna underbara fölunge e Incolor ue Ahorn - Romantiker 

29/3 Årets första föl är "Bon Voyage" e Bellario - Londonbeat - Weltfriede är född. En riktig snygging i naturlig uppförsbacke. Ev till salu till seriös dressyrsatsning.

9/3 Feiner Sekt har åkt till Tyskland för att betäckas m Cellestial och gå stoprov i Juni.

23/1 Vi har en ny avelshingst på gården. Rathenow e Raphael-Pik Bube I. Han är världens snällaste klokaste häst, en välstammad hingst som lämnar allroundhästar med superlynne. Fribetäcker nu Famous och St.Pr.St. Tropica.

2008-12-05
Nya saluhästar

2008-08-20
Årets fölvisning och stamboksföring är överstånden. Vi hade bara 2 föl i år. Hingstfölet e Armitage u Fazette XX belönades med 8,5 rakt igenom. Angelinas lille e Licanto var inte av önskvärd storlek och fick bara 7 på sin typ. För sin fina gång belönades han med en 8. Se bilder här (fuxfölet och det bruna fölet med bläs)

2008-07-28
Nytt lite överallt. Nya saluhästar, fölbilder mm.
Wondergirl hemma och vilar ut efter tysklandsvistelsen och stoprovet. Hon är nu dräktig med Bellario (Bellissimo M)

2008-05-20
Angelina och Wondergirl har fått egna sidor.
Vi har 2 nya ston, Sza Sza och Illiada.
Är du nyfiken på vika hingstar vi använder i år, klicka här!

2008-04-21
En ny saluponny.
Slayer är såld, bara Superman Returns kvar i vår ägo. Vi funderar på att behålla honom till fälttävlanschampionatet.
Wondergirl är i Tyskland för att förbredas inför stoprov och kommer
förhoppningsvis hem dräktig med Bellario.
Nelly & Tropica är i Tyskland för att betäckas med Incolor resp.
Sancisco
Nelly kastade tvillingar.

2007-12-10
Lite julfint på sidan. Brozzo är såld.
Vi avlivade Lois Lane i oktober. 

2007-08-31
Nya saluhästar

2007-08-21
Uppdateringar finns på nästan alla sidor. Årets föl ligger nu på salusidan.

2007-04-19
Nya saluhästar, och årets första föl är fött, ett litet sto e Syndikat (Strohmann XX)-Ahorn.

2006-12-14
Vi har haft fölvisning med strålande resultat. Samtliga föl belönade med premie/klass 1.
Warum är såld.

2006-11-13
Salusidan är uppdaterad med nya spännande hästar och ponnyer. 

2006-09-22
Tivoli exp Tyskland. Azar är såld. Alla våra avelsston är konstaterat dräktiga. Salusidan är uppdaterad.

2006-07-25
Nya bilder på fölen, lite uppdateringar här och där.

2006-06-14
Lite mer info om avelsstona, nya fölbilder.

2006-05-08
Lite bilder på föl, en ny saluhäst.

2006-04-27
Föl nr 3 fött, ett stoföl e Lancado u Fazette

2006-04-23
Valentino åker tillbaka till Tyskland för att betäcka under säsongen 2006. Han har också fått en lillasyster e Lancado

2006-04-01
Vår egen uppfödning, ridponnyhingsten Valentino Grimaldi e Wildzangs Gloriant u Firenze my Girl godkänd i Tyskland.

2006-03-29
Puma är såld.

2006-02-18
Gustav är såld.

2006-02-13
Vi är stolta att kunna presentera hingsten Syndikat, en spännande hingst med mycket gediget möderne.
Nya saluhästar.
Ni som mailat och inte fått något svar, försök igen, vår mail har inte fungerat.

2005-12-31
Hela sidan är ny.

 

Start ]

Skicka e-post till design@equistrian.net med frågor eller kommentarer om den här webbplatsen.
Senast ändrad: 29 augusti 2011