Nyheter Hästar Tjänster

Hästar på landet
En häst i en sund, naturlig miljö är en frisk och glad häst

 

 

Start Uppåt Nyheter Tjänster

Gästbok

Hingstval 2010

I år har vi ingen egen hingst, utan har valt ut ett antal unga, lovande multitalanger.

bullet

Fazette är redan betäckt med treåsrshingsten Diamond Hill (Diamonit-Ex Libris-Salust). Hans far var dyraste häst på PSI-auktionen 2009, och såldes för 760 000 euro. Farfadern Diamond Hit är bror med Sandro Hit, fast med Don Schufro som far. Ex Libris tävlades i svår dressyr och har ett antal svårklassavkommor efter sig. Längre bak på fädernet hittar vi svårklasshopparen Santander med stammen Sandro-Contender. Mödernet är välkonsoliderat, fruktsamt och här finns auktionshästar, tävlingshästar i alla discipliner och exporter runtom i Europa.
Diamond Hill har redan gjort sitt 30-dagarsprov med åttor i så gott som samtliga moment. Han hoppar lika bra som han rör sig. Läs mer om honom här

bullet

Till Minnie the Moose har vi valt ut en annan mycket spännande unghingst, nämligen hoppsegraren i Redefin 2009, Stylist (Stalypso-Acorado-Chamonix). Fadern Stalypso vann sitt bruskprov med bla 9,88 för sin hoppning, han toppar hopp-BLUPet i år med 171. han producerar godkända söner på löpande band, alla av otroligt hög kvalitet. Morfadern Acorado har ett hopp-BLUP på 143 och mormorsfar Chamonix på 130. Lär mer om honom här (tyska). En video på Stalypso, Stylist mfl söner kan du se här

bullet

SzaSza börjar bli till åren så en resa till Tyskland kändes inte rätt. Hon fick åka till Minigården i Hedekas i stället. Till henne valde vi mycket välstammade Starkko. En hingst som tillför det mycket eftertraktade Stakkatoblodet i kombination med Silvio I - Calypso II som är en goldenkross i Tyskland. Starkko vann sitt 3-årstest i Östergötland som hopptalang med 51 poäng. När Starkko gjorde sitt bruksprov höll han en mycket jämn standard från dag 1 till sista testryttaren, med omdöme: Positiv hingst, uppmärksam på hinder, bra kapacitet, känslig, försiktig, bra teknik, lätt och spänstigt hopp, bra galopp och balans. På bruksprovsgalan sa AVN:s ordförande "En super elastiskhingst".
 Läs mer här

 

Hingstval 2009

I år går våra ston till vår  nya hingst Rathenow utom Feiner Sekt som är dräktig med Cellestial.
Cellestial är redan elitpremierad, tack vare sina fantastiska avkommor. Han godkändes på prestation och har tävlats av flera ryttare upp i 160 cm hoppning, tex med "vår egen" Rolf-Göran Bengtsson. Cellestial har en exceptionell hoppförmåga med idealisk teknik, scoop och kapacitet betygsattes till 9 eller bättre. Som femåring var han mest framgångsrika hopphäst i sin årgång i Tyskland. Han har under lång tid varit internationellt framgångsrik i svår klass och utsågs därför till Årets hopphingst 2006 av Oldenburgförbundet. Fadern Cantus har 19 godkända söner, många döttrar i aveln och framgångsrika avkommor främst i hoppning. Från modern har han fått det nödvändiga fullblodsinslaget genom en av Westfalens mest betydande fullblodshingstar, Windesi XX.  Cellestial är själv ädel med goda rörelser och har ett mycket gott temperament.

Mer om Cellestial HÄR

Hingstval 2008

Efter att ha besökt ett antal hingstvisningar i Tyskland, och sett massor av fina hingstar (läs mer här om du vill se vad vi såg) har vi bestämt oss för följande hingstar:

Incolor e C-Indoctro-Argentinus-Ballyboy xx. Mycket välstammad häst, som tävlar svår hoppning. Han har allt det vi söker i en hingst. Goda egenprestationer, bra härstamning, framgångsrikt möderne och god förärvning. Han har en mycket bra modell, fantastisk hoppteknik och att han därtill är vacker som en dag gör inte saken sämre. Ahornella e Ahorn-Romantiker är betäckt med honom.
Läs mer om Incolor här

Sancisco e Sandro Hit-Rohdiamant-Grundstein I. Måste vara den bästa av Sandro Hits alla söner. En hingst med mycket god ridbarhet, 3 utomordentliga grundgångarter och dessutom hoppar han riktigt bra. Han har en positiv inställning till det mesta. Han stämplar verkligen sina föl, de ser likadana ut allihop, och lämnar inget övrigt att önska. Han har redan segrar i Intermediare I, och till hösten får vi se första årgången söner visas fram för premieringsnämnderna runt om i Tyskland. Vårt förärvningssäkra statspremiesto Tropica e Traunstein-Grenadier är seminerad med honom.
Läs mer om Sancisco här.

Bellario e Bellissimo M-Wolkenstein II-Pik König. En ung hingst med fantastiska gångartskvaliteter och typ. För att få snabbaste avelsframstegen använder vi ibland unga hingstar till unga ston, ett risktagande, men oerhört spännande. Vi har valt Bellario till vår uppfödning, 3-årsstoet Wondergirl e Londonbeat-Weltfriede. 
Läs mer om Bellario här

Lezard e Landadel-Cor de la Bryére-Eger. En mycket ädel, elegant hingst med riktigt bra gång och hoppförmåga. Hans mor har lämnat ytterligare en godkänd son och Grand Prix hästen Rio Corde (e Ramiro Z). En förärvningssäker hingst med supertemperament och högt avelsindex i hoppning. Hans stam går inte av för hackor, samma konstellation hittar man i bla Fein Cera.
Till honom går Sza Sza e Robin Z. Dels behöver hennes typ förbättras dels har ju bevisligen Ramiro-blodet fungerat bra på det här mödernet. Vårt Trombon-sto Famous behöver också en bättre typ, här kommer Landadel-blodet att göra underverk, och även vår inlånade Illiada kommer att betäckas med honom.
Läs mer här (obs tyska)


 

Start ] Uppåt ]

Skicka e-post till design@equistrian.net med frågor eller kommentarer om den här webbplatsen.
Senast ändrad: 29 augusti 2011